Idag var Sixten och Ruth iväg på officiell utställning i Sollentuna, jodå Björn också på plats.

Sixten har inte varit på utställning på många år, han är fylld 5 år i år. Anledningen till det är att han inte gillat läget i ringen när han var ung. Som ung sjåpade sig Sixten och ville inte gå in i ringen och inte gå fram till domaren. Så vi har väntat ut honom. Nu har till slut landat lite och mognat till och då tänkte jag att vi testar en gång och ser vad som händer. Det hade hänt en hel del. Sixten hade inga problem med att vara i ringen och domaren fick klämma och känna på honom så mycket han ville. Nu kvarstår träning för Sixten och mig att få till ett samarbete och att jag kan hjälpa till vid uppställning, nu fick jag frihandla helt och hållet.

Det fixade Sixten rätt bra, men lite små finjusteringar kan vara bra att få göra ibland.
Resultatet blev en andra placering i öppna klassen (av två hundar) Betyget Excellent. Men inget CK så vi gick inte vidare. Men jag är enormt glad för att Sixten skötte sig så bra och dessutom visade han att han är en glad wheaten på ett härligt sätt.

Dessutom berättade Sixten med sitt kroppsspråk att det är viktigt att komma ihåg att stretcha när man har rört på sig 🙂

Ruth då?

Nja, domaren gillade nog helt enkelt inte Ruthan-Tutan och så kan det ju vara mellan varven att hunden inte faller domaren i smaken. Ett Very Good blev det i alla fall och slutade trots det som trea i öppna tikklassen. Ruth var lika glad som hon alltid är, vår tokiga solstråle.