Det var dags för en tripp till Malmö där den viktigaste delen av min släkt bor, min mamma och min syster. Av någon outgrundlig anledning så föll valet av helg för resan samman med att det var utställning i Malmö. Inte för att jag skulle ha någon hund med mig, men vinsten var att jag skulle få träffa min tvåbenta släkt och en fyrbent från min uppfödning, den sistnämnda skulle alltså ställas ut på utställningen. Aslan som bor med sin familj i Karlshamn som alldeles snart fyller två skulle vara på plats i Mässhallen i Malmö.

Jag blev varse att tiden går, inte bara det att det snart har gått två år sedan Aslan föddes och flyttat till sin familj, utan även det att Malmö ändrat sig. Hus rivs och hus byggs och Mässhallar flyttas… Jag var helt inställd på att jag skulle ta mig till samma hall som jag var på för många år sedan. Ja, jag hade bilden helt klar för mig vart jag skulle… Men när min kära syster frågade mig var hon skulle hämta upp mig så stod det klart att jag inte hade koll… eller rättare sagt jag var helt fel ute… Vilket jag även var när jag väntade på taxin som skulle ta mig till den rätta adressen… Mässhallen där utställningen skulle äga rum… i en helt annan ände av Malmö än jag från början trott… Jag stod och väntade i en helt annan ände i det område som min kära mamma bor på… Mamma hade blandat ihop gatunamnen vid beställningen av taxin, så på var sin sida om kvarteret var jag och min taxi…

Till slut kom jag rätt, i rätt taxi och i rätt ände av Malmö och rätt Mässhall och det första jag såg när taxin stannade för att släppa av mig, var en snygg wheaten, jag tittade en gång till och kände igen Pernilla, Aslans matte. Jag hade kommit rätt 🙂

Jag tyckte att det var jätteroligt att möta Aslan igen, jag är inte lika säker på att Aslan tyckte samma sak… kam och sax kom fram, kammen användes mest frekvent då han varit hos favoritfrissan Hilde Nybom strax innan utställningen.

Aslan fick en riktigt fin kritik, blev trea av tre i sin klass. Pernilla och jag var överens om att han hade varit outstanding… om han hade tagit sin uppgift som utställningshund inne i ringen och fokuserat och skippat alla dofter som fanns på golvet 🙂

Det var verkligen roligt att träffa både Aslan och Pernilla.

Aslan (Ambush Hungry Heart)